Harri Peltomaan sivu Digioppikirjasta ja yleensä sähköstä opetuksessa -


TEESI 3: Sähköisen oppikirjan tulevaisuus on kännykässä.



Mobira Senator oli aikanaan hieno puhelin, hieman painava kylläkin. Tänään aamuteeveessä Elisan puhelinmuseon henkilö esitteli mm. tätä http://i.ebayimg.com/00/s/MTQ5OVgxNjAw/z/eX4AAMXQVT9SzB9Z/$_35.JPG .

Itse olen käyttänyt puhelinta pääasiallisena netin käyttölaitteena noin vuodesta 2007. Tällöin en vielä omannut älypäätelaitetta, vaan aparaatti oli Nokia N73. Sen näyttö ei ole kummoisen suuri, mutta huomasin etenkin iltaaikaan lukevani sähköpostit ja selailevani uutislinkit sohvalla selällään kännykkä kädessä. Se oli mukava asento vaihtaa vaikka työposteja, vain syöminen ja varsinkin juominen samaan aikaan oli hankalaa. Helppouden laki jylläsi jo silloin, miksi vaivautua työhuoneeseen koneelle, kun saman asian voi riittävän hyvin katsoa puhelimesta. Nykyälyn näyttö lienee noin 5-8 kertaa suurempi ja puhelimella tehtävät asiat ovat multiploituneet tuosta ajasta.
Miksi tehdä asiat vaikeammin kuin tarvitsee? Tämä positiivisen laiskuuden motivoima kysymys lienee ihmiskuntaa evolutionoittanut tekjä.

Palaveri erään kustannustalon neukkarissa tammikuussa 2013. Tällöin ensimmäisiä sähköisiä kustannusratkaisuja oli jo, ja kävimme palaverissa läpi mahdollisuutta muuttaa omia painotuotteitamme sähköisiksi ......

Teksti julkaistu Facebook-ryhmässä Oppikirjan tulevaisuus ja uusi OPS 2.9.2014. Liity ryhmään Facebookissa.


© Www.esitys091113
Palvelun tarjoaa Verkkopolku.com